3e Piepercross 23|24 okt…

 

….Motorsport om van te smullen……… met grote opkomst van rijders en publiek.

Het weekend van 22-23 oktober 2021 vormt de Poelbuurt in Opende het decor van de 3e editie van de Piepercross Westerkwartier.
Een laagdrempelig evenement waar zowel de recreatieve offroad-rijder als ook de fanatieke wedstrijd-crosser zich naar hartenlust uitleven tijdens de vrije trainingen en de beide wedstrijden.
Over het hele weekend schrijven zich bijna 500 rijders in voor de diverse ritten.

Ook over publieke belangstelling viel niet te klagen: in de “spectator-zone” vóór de cateringtenten, met goed zicht op het enduro-cross obstakelparcours, staan toeschouwers rijen dik naar de behendige verrichtingen dan wel komische pogingen van de deelnemers te kijken, al naar gelang het nivo van de motorrijders.
Ervaren enduro-rijders hebben geen moeite met de steile brug, kabelhaspels, shovelbanden, rioolbuis en de trailer met waterbak. Voor minder geoefende rijders is er een by-pass met een uitstapje door het “up-side down forest”: hier moet men zich door een oerwoud van omgekeerd hangende kerstbomen worstelen.


foto’s: 704mxpics

In de uitgestrekte mais- en aardappel-akkers rondom de Poelbuurt en Topweer is een mooi breed en vloeiend circuit uitgezet. Met hierin opgenomen een supercross-sectie met mooie springschansen en een carrousel waarbij de rijders in een cirkelvormig doolhof worden geleid en er in tegengestelde richting weer uit moeten rijden. Ook is de pieperjump weer in de route opgenomen: een grote houten springschans waarbij je over een diepe maar niet al te brede sloot springt – … je kunt omrijden als dit je even te gevaarlijk lijkt…
De regen in de voorafgaande week heeft er voor gezorgd dat er enige zware stukken met diepe modder in de route liggen; hier moet je de gashandle flink open draaien om er door te komen, de steeds dieper wordende sporen maken het er ook niet makkelijker op.
Toch ligt het grootste gedeelte van het parcours er perfect bij vanwege de lokale hooggelegen zandgronden. Zonder uitzondering uitsluitend tevreden gezichten met smiles van oor tot oor bij de deelnemers.

Geverifieerd door MonsterInsights